Vaude Drive Wing

Via onze enthousiaste camper-in-a-box eigenaren, Hannie en Ria, kwam ik aan de Vaude Drive Wing tent. Zij vonden het een mooie tent, maar het opzetten en afbreken vergt iets teveel kracht, waardoor deze voor hen niet echt praktisch is in gebruik.

Ik had deze tent al op internet gezien, maar eigenlijk nooit ‘in het echt’.

Uiteraard was ik nieuwsgierig hoe deze tent moest worden opgezet en hoe deze zou passen op mijn eigen auto. Op een mooie zaterdag was het eindelijk rustig genoeg om de tent in onze binnentuin in elkaar te zetten.

Binnenkort zal ik een uitgebreidere test en beschrijving maken, maar ik wilde je de eerste indruk niet onthouden.

Het pakket
De Vaude Drive Wing zit in een zak van ongeveer 60x25cm en weegt ongeveer 4 kilo, al voelt het lichter aan.

Het opzetten
Ik zocht naar een handleiding hoe ik de tent moest opzetten, maar die vond ik niet direct. Dan maar op youtube gekeken. Terwijl ik een filmje als handleiding gebruikte, kwam ik erachter dat er op de rand van de tentzak een paar afbeeldingen staan die wat duidelijkheid verschaften.

Na een eerste keer puzzelen, stond de tent eigenlijk redelijk snel.
Ik heb de tent gelijk weer afgebroken om hem met de nieuwe kennis opnieuw op te zetten, en dat ging verbazingwekkend makkelijk. Je hebt wel wat kracht nodig om de centrale stokken op de juiste manier in de tent vast te zetten. Maar na de eerste keer wijst alles zich eigenlijk vanzelf.
De tent kan zonder auto worden opgezet, waardoor je deze kan laten staan als je met de wagen weg wilt.

Auto eraan
Nadat de tent los was opgezet, heb ik mijn auto er achteruit in geparkeerd. Dat ging gemakkelijk, al heb ik mijn bedenkingen over de dampen die je de tent in drijft.

Afbreken
Als je de foto’s bekijkt kan het lijken dat de Vaude tent een ingewikkeld bouwsel is. Schijn bedriegt. Eigenlijk draait het om een H-vorm met zijpoten. Het afbreken gaat snel. Je koppelt de tent los van de stokken, die je weer verwijderd en uit elkaar haalt.
Het opvouwen, oprollen en in de zak doen gaat vrij snel en eenvoudig. De tentzak is groot genoeg zodat je niet hoeft te proppen.

Mijn voorlopige conclusie
De Vaude Drive Wing is een mooi afgewerkte, ruime tent. Mits je over voldoende kracht beschikt, is het snel op te zetten en af te breken.
Er wordt standaard geen grondzeil meegeleverd. De tent staat vrij ver van de grond af, waardoor je met slecht weer last kunt hebben van wind en regen.

Een uitgebreidere beschrijving en mogelijk een video volgen nog.
Je zult het nu even moeten doen met een paar foto’s.

Losstaand
Achteruit in de tent gereden
Veel ruimte
Later heb ik de tent wat mooier afgespannen 😉

5 Comments

 1. Jolien Peek on 11 November 2019 at 19:34

  Geweldig! Ik heb ook over zoiets gedroomd maar niet gevonden.Zo is jullie actieradius niet meer zo afhankelijk van de weersomstandigheden. En een gratis garage ! Helaas heb ik mijn volwassen camper wegens ouderdomskwaaltjes ( 77 jr) moeten verkopen maar ik blijf dromen van een “ demi pension” dus onderweg kampeerachtig leven maar ,s-nachts in een hotelletje slapen. Ik ben dus geen aspirant klant meer van jou maar aprecieer je wederwaardigheden.
  Veel reisplezier, jolien Peek-graafmans.

  • admin on 1 December 2019 at 14:39

   Dag Jolien,
   Ik ben blij met jouw reacties!
   Als ‘ouwe camper-rot’ heb je genoeg kennis en ervaring opgedaan waar wij iets aan hebben.
   Dank je Jolien en hartelijke groeten,
   Johan

 2. Grosfeld Marcel on 16 November 2019 at 20:46

  Hoi Johan,
  Knap tentje heb daar , is wel echt een verlenging van je woonruimte. Eigenlijk is dat een ding dat je eigenlijk nog amper kunt missen , bij onze berlingocamper hangt onze tarp langs de zijdeur ( heb je die foto’s al eens doorgestuurd) en het heeft zijn nut al wel degelijk bewezen , zeker als het s’morgens wat minder weer is en vooral op koudere avonden als je nog wat ligt na te praten bij een pilsje dan valt het vocht toch niet direct in je nek. Het op en afbreken is in een wip gebeurt en weegt nog geen kilo (zonder tentstokken) en om het weg te bergen in de auto heb je altijd wel een plekje vrij.
  Ik wens je nog succes met je nieuwe aankoop en denk wel dat je er goed hebt aangedaan het te kopen.
  Groeten, Veerle en Marcel ( liefhebbers van minicampers )

  • admin on 1 December 2019 at 14:44

   Dag Veerle en Marcel,
   Doordat we druk zijn met nieuwe modellen heb ik de website een beetje verwaarloosd… Sorry voor de vertraging!
   We hebben ondervonden dat een tentje aan de auto inderdaad zo handig is, dat we eigenlijk niet meer zonder vertrekken.
   Niet dat we altijd een tent opzetten, maar we hebben er wel altijd een mee.
   Die tarp-tip was (en is) een goeie. Ik kon mezelf wel voor mij kop slaan toen je dat vertelde. Gaan we al zo lang weg, heb ik een tarp hier liggen. Maar tot dat moment had ik er nooit aan gedacht die tarp mee te nemen…
   Zo zie je maar dat je soms dingen die zo evident zijn, niet ziet…

   Hartelijke groeten,
   Johan

 3. Marcel on 10 November 2020 at 08:43

  Hallo, wij hebben deze tent al een jaar of 4 en we zijn nog steeds enthousiast voor deze tent. Lekker snel op te zetten en super licht. Bij wat zwaar weer zetten we op de buiten hoeken een stel stokken met lijnen erbij. We zijn wel weer aan een nieuwe toe maar het model wordt niet meer geleverd helaas.
  groetjes Marcel – Marianne

Leave a Comment