Verwarming

Als de zomer overgaat in de herfst, stellen we onszelf elk jaar weer dezelfde vragen:

Wat zou het laatste weekend zijn dat er op uit trekken met onze camper-in-a-box? Wanneer wordt het te koud om in onze minicamper te slapen?

Wij hopen altijd nog op een mooi weekend in de herfst zodat we nog eens lekker kunnen gaan wandelen in onze prachtige Ardennen. Vaak lukt dat nog wel. Als het droog is en de temperatuur s’ nachts niet te veel onder nul duikt, wagen we wij het er nog wel op. Maar dan is één nachtje wel genoeg. Want hoe hou je het nu warm ‘s nachts?

Een goeie slaapzak zorgt ervoor dat je geen last hoeft te hebben van de kou. Maar wat met de delen die boven de slaapzak uitsteken? En wat als je ’s nachts moet plassen?

Ventilatorkacheltje

We hebben een heel klein ventilatorkacheltje, maar die gebruiken we alleen als we wakker zijn. Ik vind het nog altijd gevaarlijk om zo’n ding aan te laten als ik slaap.

Nu heb ik ondertussen ook nog eens gekeken aan een elektrische deken. Er zijn er genoeg te krijgen die op 12V werken en een verbruik zouden hebben van ongeveer 45W. Een nachtje zou mijn accu wel moeten kunnen trekken. Heb er dus maar eentje besteld. Als de deken binnen is en we het hebben getest, zal ik je vertellen wat we ervan vinden.

Bij welke temperatuur trek jij er nog op uit en hoe houd jij het warm in de auto?

Leave a Comment