Ann vertelt waarom zij enthousiast is over het camper-in-a-box-concept:

Lees hier het hele verhaal en waarom haar twijfels onterecht bleken te zijn.

Van huis uit ben ik een kampeerder. Ik ging van kinds af aan al mee met mijn ouders. Dat leven in de buitenlucht, dicht bij de natuur, heerlijk!
Ondertussen heb ik mijn eigen gezin en hebben wij onze kinderen ook altijd meegenomen als we gingen kamperen. Zo hebben we best wat van Europa gezien.
De laatste jaren duurde het telkens wat langer voor we naar een andere camping vertrokken. Het telkens weer afbreken en opzetten van de tenten werd steeds zwaarder, totdat we eigenlijk bijna niet meer gingen ‘trekken’ maar langere tijd op een camping stonden.
Ondertussen werden de kinderen ouder en gaan ze niet meer mee.
Wij wilden nog steeds kamperen, maar zochten naar een manier om de nadelen daarvan te verzachten of zelfs te elimineren.

Zo gingen we kijken naar een camper.
Dat was het helemaal! Lekker de vrijheid, meer luxe, meer comfort!
Helaas.
Een goeie camper is duur. In aanschaf, maar ook voor de stalling als je hem niet gebruikt. Verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn duur. En dan moet je de camper nog elke keer van stal halen als je ermee weg wilt. De spontaniteit is dan wel weg…

Maar toen kwam de camper-in-a-box op onze weg.

Zoals gezegd had ik eerst mijn twijfels. Hoe kan een relatief kleine auto worden omgebouwd tot volwaardige camper? Ik geloofde er niets van. En dan de prijs. Die leek me ook te hoog.
Toen we gingen kijken konden we de camper-in-a-box gelijk in onze Citroën Berlingo passen.

Ik moet toegeven dat ik gelijk zag hoe handig dat was. Ik ging er met mijn man in liggen. De ruimte was eigenlijk prima. Het keukentje is erg basic, maar ik kan daar wel een eenvoudig potje op koken. Over de prijs hadden we al nagedacht. Je kunt voor de prijs van een camper-in-a-box twee weken een camper huren. Voor datzelfde geld konden we veel vaker en langer met onze ‘eigen camper’ op weg.

Nu kunnen wij onze Berlingo heel snel en simpel ombouwen tot onze eigen mini-camper. En als we weer thuis zijn, halen we de boxen eruit en bergen deze op in onze kelder.
De camper-in-a-box geeft ons de vrijheid en flexibiliteit van kamperen, maar behoorlijk meer comfort. Geen vocht meer en een echt bed om maar iets te noemen.
Ondertussen hebben wij onze camper-in-a-box nu een jaar. We gebruiken hem heel vaak en zijn er nog steeds heel content mee.

 

Klaar voor jouw eigen camper-in-a-box?